Victor Thianpiriya, analist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd., is van mening dat dit als een zeer positief signaal mag geïnterpreteerd worden. Dat 200-daags gemiddelde ligt vlak onder het niveau van 1300 dollar, zodat deze kaap vanuit technisch standpunt aan belang heeft gewonnen.

De situatie in de Krim was een factor die de goudprijs vanuit fundamenteel standpunt ondersteunde. Ook de zilverprijs gaf een positief signaal door stand te houden boven het niveau van 20 dollar, terwijl de palladiumprijs onveranderd hoge toppen blijft scheren.

Victor Thianpiriya, analist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd., is van mening dat dit als een zeer positief signaal mag geïnterpreteerd worden. Dat 200-daags gemiddelde ligt vlak onder het niveau van 1300 dollar, zodat deze kaap vanuit technisch standpunt aan belang heeft gewonnen. De situatie in de Krim was een factor die de goudprijs vanuit fundamenteel standpunt ondersteunde. Ook de zilverprijs gaf een positief signaal door stand te houden boven het niveau van 20 dollar, terwijl de palladiumprijs onveranderd hoge toppen blijft scheren.