Een doorbraak boven dat dat niveau heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe recordkoersen. Die zouden in de komende dagen in de noteringstabellen kunnen verschijnen.

Het vorige record werd opgetekend op 7 december van vorig jaar en bedroeg 1431,25 dollar. Vanmorgen werd in Singapore 1411,50 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren.

Yingxi Yu, in Singapore commodity analyst bij Barclays Capital, verwacht dat de goudprijs haar momentum kan blijven behouden wanneer de onrust in het Midden-Oosten aanhoudt.

Een doorbraak boven dat dat niveau heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe recordkoersen. Die zouden in de komende dagen in de noteringstabellen kunnen verschijnen. Het vorige record werd opgetekend op 7 december van vorig jaar en bedroeg 1431,25 dollar. Vanmorgen werd in Singapore 1411,50 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren. Yingxi Yu, in Singapore commodity analyst bij Barclays Capital, verwacht dat de goudprijs haar momentum kan blijven behouden wanneer de onrust in het Midden-Oosten aanhoudt.