De come-back van het goud heeft op de eerste plaats te maken met de vrees bij de beleggers dat het wereldwijde economische herstel in gevaar is, waardoor naar een veilige vluchthaven wordt gezocht.

Vanmorgen werd in Singapore bijna 1215 dollar voor een troy ounce goud betaald, nadat de goudprijs gisteren in New York al met anderhalf procent was gestegen. Het historisch recordniveau voor de goudprijs komt zodoende opnieuw binnen handbereik te liggen.

Park Jon Beom, in Seoel trader in goud bij Tongyang Futures Co, meent dat er voorlopig meer factoren zijn die in de richting van een stijging dan van een daling van de goudprijs wijzen.

De come-back van het goud heeft op de eerste plaats te maken met de vrees bij de beleggers dat het wereldwijde economische herstel in gevaar is, waardoor naar een veilige vluchthaven wordt gezocht. Vanmorgen werd in Singapore bijna 1215 dollar voor een troy ounce goud betaald, nadat de goudprijs gisteren in New York al met anderhalf procent was gestegen. Het historisch recordniveau voor de goudprijs komt zodoende opnieuw binnen handbereik te liggen. Park Jon Beom, in Seoel trader in goud bij Tongyang Futures Co, meent dat er voorlopig meer factoren zijn die in de richting van een stijging dan van een daling van de goudprijs wijzen.