De dollar bewoog anderzijds heen en weer, na een aanvankelijke daling volgde een herstel. De aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd hield, kwam niet bepaald als een verrassing.

Volgens de FED vormt de inflatie voorlopig geen probleem en zal dat nog wel een tijdje zo blijven. Gold en olie worden vaak gekocht als bescherming tegen meer inflatie.

Tijdens de afgelopen dagen was er een duidelijke correlatie merkbaar tussen de dollarkoers en de grondstoffenprijzen. Een zwakkere dollar maakt grondstoffen goedkoper voor buitenlandse beleggers.

Op de New York Mercantile Exchange werd goud ruim 1 dollar goedkoper, tot nog iets minder dan 1015 dollar. De olieprijs daalde gisterenavond met bijna 4% en viel terug tot vlak onder het niveau van 69 dollar.

Volgens het Energy Department's Energy Information Administration bevinden de olievoorraden in de Verenigde Staten zich momenteel 10,60% boven het niveau van twaalf maanden geleden.

Opvallend was dat de aardgasprijs de recente opwaartse beweging kon verder zetten. Aardgas, dat in prijs dit jaar op de andere grondstoffen was achtergebleven, liet een stijging met bijna 7% optekenen.

De dollar bewoog anderzijds heen en weer, na een aanvankelijke daling volgde een herstel. De aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd hield, kwam niet bepaald als een verrassing. Volgens de FED vormt de inflatie voorlopig geen probleem en zal dat nog wel een tijdje zo blijven. Gold en olie worden vaak gekocht als bescherming tegen meer inflatie. Tijdens de afgelopen dagen was er een duidelijke correlatie merkbaar tussen de dollarkoers en de grondstoffenprijzen. Een zwakkere dollar maakt grondstoffen goedkoper voor buitenlandse beleggers. Op de New York Mercantile Exchange werd goud ruim 1 dollar goedkoper, tot nog iets minder dan 1015 dollar. De olieprijs daalde gisterenavond met bijna 4% en viel terug tot vlak onder het niveau van 69 dollar. Volgens het Energy Department's Energy Information Administration bevinden de olievoorraden in de Verenigde Staten zich momenteel 10,60% boven het niveau van twaalf maanden geleden. Opvallend was dat de aardgasprijs de recente opwaartse beweging kon verder zetten. Aardgas, dat in prijs dit jaar op de andere grondstoffen was achtergebleven, liet een stijging met bijna 7% optekenen.