Vanmorgen viel de goudprijs even terug richting 1414 dollar per troy ounce, om zich vervolgens weer te herstellen tot 1415 dollar per troy ounce. Het is momenteel vooral de dollarkoers die de goudprijs bepaalt.

Er gaat op de eerste plaats worden uitgekeken hoe de Europese begrotingscrisis in de komende weken gaat evolueren. Vooral vanaf 10 januari moet er nogal wat Europees overheidspapier geplaatst worden.

Een escalatie van de begrotingscrisis kan de focus van de beleggers weer richting goud richten. Naast de goudprijs zal dit jaar vooral de evolutie van de zilverprijs in de gaten worden gehouden.

De koperprijs - die vorig jaar met 33% is gestegen - bereikte op een nieuwe historisch piekkoers, maar werd vanmorgen in beperkte mate met winstnemingen geconfronteerd.

Vanmorgen viel de goudprijs even terug richting 1414 dollar per troy ounce, om zich vervolgens weer te herstellen tot 1415 dollar per troy ounce. Het is momenteel vooral de dollarkoers die de goudprijs bepaalt. Er gaat op de eerste plaats worden uitgekeken hoe de Europese begrotingscrisis in de komende weken gaat evolueren. Vooral vanaf 10 januari moet er nogal wat Europees overheidspapier geplaatst worden. Een escalatie van de begrotingscrisis kan de focus van de beleggers weer richting goud richten. Naast de goudprijs zal dit jaar vooral de evolutie van de zilverprijs in de gaten worden gehouden. De koperprijs - die vorig jaar met 33% is gestegen - bereikte op een nieuwe historisch piekkoers, maar werd vanmorgen in beperkte mate met winstnemingen geconfronteerd.