Daardoor blijft de vraag naar een veilige vluchthaven als goud of zilver groot. De beleggers houden uiteraard de situatie in Libië in de gaten, maar ook Saoedi-Arabië is een aandachtspunt. Daar vindt vandaag een dag van algemene protesten plaats.

Vanmorgen werd in Seoel voor een troy ounce goud 1416,75 dollar betaald, of een stijging met 0,40% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Donderdag werd een troy ounce 1,30% goedkoper.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, blijft positief voor het goud. Hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens er nieuwe topkoersen in de noteringstabellen zullen verschijnen.

Daardoor blijft de vraag naar een veilige vluchthaven als goud of zilver groot. De beleggers houden uiteraard de situatie in Libië in de gaten, maar ook Saoedi-Arabië is een aandachtspunt. Daar vindt vandaag een dag van algemene protesten plaats. Vanmorgen werd in Seoel voor een troy ounce goud 1416,75 dollar betaald, of een stijging met 0,40% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Donderdag werd een troy ounce 1,30% goedkoper. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, blijft positief voor het goud. Hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens er nieuwe topkoersen in de noteringstabellen zullen verschijnen.