Vanmorgen werd er gehandeld rond 1210,50 dollar per troy ounce, een koers die ongeveer overeenstemt met het slotniveau van gisteren in New York. Het goud kan dus nog steeds nieuwe recordkoersen in de vingers hebben.

Chris Yoo, manager van het globaal derivatenteam bij Samsung Futures, merkt op dat de dollar sterk is verzwakt, wat de kracht van het goud helpt verklaren. Ook in de komende dagen zal de dollar de evolutie van de goudprijs gaan bepalen.

Dit jaar is de goudprijs al met 10% gestegen en wanneer deze trend zich doorzet zal de goudprijs voor het 10de jaar op rij stijgen. Dat zou de langste stijgingsfase zijn sinds de tweede helft van de jaren 20.

Vanmorgen werd er gehandeld rond 1210,50 dollar per troy ounce, een koers die ongeveer overeenstemt met het slotniveau van gisteren in New York. Het goud kan dus nog steeds nieuwe recordkoersen in de vingers hebben. Chris Yoo, manager van het globaal derivatenteam bij Samsung Futures, merkt op dat de dollar sterk is verzwakt, wat de kracht van het goud helpt verklaren. Ook in de komende dagen zal de dollar de evolutie van de goudprijs gaan bepalen. Dit jaar is de goudprijs al met 10% gestegen en wanneer deze trend zich doorzet zal de goudprijs voor het 10de jaar op rij stijgen. Dat zou de langste stijgingsfase zijn sinds de tweede helft van de jaren 20.