Toch valt de stijging van de goudprijs wat tegen, gezien de escalatie van het conflict in de Oekraïne. Volgens sommige analisten zullen de problemen in laatstgenoemd land alleen niet volstaan om de goudprijs verder op te stuwen. De beleggers hebben zich gewend tot andere veilige vluchthavens.

Daarvoor worden op de eerste plaats de staatsobligaties geviseerd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie leek vorige week even op weg om terug te zakken onder het niveau van 2,50%. Dat is een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden.

Toch valt de stijging van de goudprijs wat tegen, gezien de escalatie van het conflict in de Oekraïne. Volgens sommige analisten zullen de problemen in laatstgenoemd land alleen niet volstaan om de goudprijs verder op te stuwen. De beleggers hebben zich gewend tot andere veilige vluchthavens. Daarvoor worden op de eerste plaats de staatsobligaties geviseerd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie leek vorige week even op weg om terug te zakken onder het niveau van 2,50%. Dat is een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden.