George Gero, vice president RBC Global Futures, signaleerde bezorgdheid op de financiële markten dat het Internationaal Monetair Fonds zou deelnemen aan een reddingsplan voor Griekenland.

Meestal verkoopt het IMF goud om zo'n plan te helpen financieren. De Europese Centrale Bank heeft onder leiding van Duitsland en Frankrijk echter steun geboden aan Griekenland.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het IMF Griekenland gaat dwingen om goud te verkopen om schulden te helpen afbetalen. Daardoor is de vrees voor overaanbod aan goud op de markt afgenomen.

De goudrally ging gepaard met een stijging van de dollarkoers. Meestal bewegen deze twee in tegengestelde richtingen omdat goud beschouwd wordt als een hedge tegen zwakte van de dollar.

De dollar verstevigde echter gisteren, waarbij voor één euro nog iets meer dan 1,36 dollar werd betaald. Griekenland ontvangt weliswaar steun, maar de bezorgdheid omtrent de andere landen uit de eurozone is daarmee nog niet verdwenen.

De olieprijs steeg eveneens, benchmark crude voor levering in maart werd gisteren 76 dollarcent duurder tot $75,28 per vat op de New York Mercantile Exchange.

George Gero, vice president RBC Global Futures, signaleerde bezorgdheid op de financiële markten dat het Internationaal Monetair Fonds zou deelnemen aan een reddingsplan voor Griekenland. Meestal verkoopt het IMF goud om zo'n plan te helpen financieren. De Europese Centrale Bank heeft onder leiding van Duitsland en Frankrijk echter steun geboden aan Griekenland. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het IMF Griekenland gaat dwingen om goud te verkopen om schulden te helpen afbetalen. Daardoor is de vrees voor overaanbod aan goud op de markt afgenomen. De goudrally ging gepaard met een stijging van de dollarkoers. Meestal bewegen deze twee in tegengestelde richtingen omdat goud beschouwd wordt als een hedge tegen zwakte van de dollar. De dollar verstevigde echter gisteren, waarbij voor één euro nog iets meer dan 1,36 dollar werd betaald. Griekenland ontvangt weliswaar steun, maar de bezorgdheid omtrent de andere landen uit de eurozone is daarmee nog niet verdwenen. De olieprijs steeg eveneens, benchmark crude voor levering in maart werd gisteren 76 dollarcent duurder tot $75,28 per vat op de New York Mercantile Exchange.