Bovendien kon de goudprijs boven een belangrijk technisch steunniveau standhouden. Op de Comex exchange in New York steeg de goudprijs met 1,70% en dat was de sterkste stijging sinds 4 november.

Tom Pawlicki, analist bij MF Global Holdings Ltd. in Chicago, viel vorige week terug tot een dieptepunt op 1306 dollar, de zone waar zich het 150-daags gemiddelde bevindt.

Volgens Pawlicki kan de goudprijs vanaf dit niveau opnieuw fors gaan stijgen. Hij sluit niet uit dat we nu een stijging met 20% gaan krijgen tot nieuwe recordniveaus. Wat Pawlicki betreft, is de correctiefase in ieder geval achter de rug.

Bovendien kon de goudprijs boven een belangrijk technisch steunniveau standhouden. Op de Comex exchange in New York steeg de goudprijs met 1,70% en dat was de sterkste stijging sinds 4 november. Tom Pawlicki, analist bij MF Global Holdings Ltd. in Chicago, viel vorige week terug tot een dieptepunt op 1306 dollar, de zone waar zich het 150-daags gemiddelde bevindt. Volgens Pawlicki kan de goudprijs vanaf dit niveau opnieuw fors gaan stijgen. Hij sluit niet uit dat we nu een stijging met 20% gaan krijgen tot nieuwe recordniveaus. Wat Pawlicki betreft, is de correctiefase in ieder geval achter de rug.