Heel wat analisten hadden gesignaleerd dat de goudprijs overkocht was en dat een correctie niet kon uitblijven. Die is dus ook inderdaad gekomen. De bodem lijkt alleszins voorlopig te zijn bereikt.

Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud gisterenavond 1125,70 dollar. Vandaag zette de licht opwaartse trend bij het goud zich verder.

De goudprijs bereikte een historische piekkoers op 1226,56 dollar op 3 december laatstleden. George Gero, goudhandelaar bij RBC Capital Markets, stelt vast dat koopjesjagers van de inzinking gebruik maken om posities in het goud op te bouwen.

Vooral de exchange-traded funds hebben hun posities in het goud verder uitgebreid. Deze fondsen bezitten 1116,25 ton goud, wat toch 13 ton minder is dan vorige week. Sommige fondsen verkopen, andere fondsen stappen weer in. Verwacht wordt dat de fondsen bij uitbodeming van de prijs meer goud gaan bijkopen.

Martin Hennecke, associate directeur bij Tyche Group, is van mening dat het goud zijn rol als vluchtmunt weer gaat opnemen. Hij gelooft dat de crisis rond de landenschulden nog maar in de beginfase staat. Hennecke ziet rond 1115 dollar stevige steun voor het goud liggen.

Heel wat analisten hadden gesignaleerd dat de goudprijs overkocht was en dat een correctie niet kon uitblijven. Die is dus ook inderdaad gekomen. De bodem lijkt alleszins voorlopig te zijn bereikt. Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud gisterenavond 1125,70 dollar. Vandaag zette de licht opwaartse trend bij het goud zich verder. De goudprijs bereikte een historische piekkoers op 1226,56 dollar op 3 december laatstleden. George Gero, goudhandelaar bij RBC Capital Markets, stelt vast dat koopjesjagers van de inzinking gebruik maken om posities in het goud op te bouwen. Vooral de exchange-traded funds hebben hun posities in het goud verder uitgebreid. Deze fondsen bezitten 1116,25 ton goud, wat toch 13 ton minder is dan vorige week. Sommige fondsen verkopen, andere fondsen stappen weer in. Verwacht wordt dat de fondsen bij uitbodeming van de prijs meer goud gaan bijkopen. Martin Hennecke, associate directeur bij Tyche Group, is van mening dat het goud zijn rol als vluchtmunt weer gaat opnemen. Hij gelooft dat de crisis rond de landenschulden nog maar in de beginfase staat. Hennecke ziet rond 1115 dollar stevige steun voor het goud liggen.