Goudprijs heeft opnieuw wind in de zeilen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, zonder dat er sprake is van veel bewegingen. Meest opvallend is vanmorgen de stijging van de goudprijs, die de kaap van 1270 dollar heeft gerond. Veel aandacht zal in de komende dagen uitgaan naar de Amerikaanse macro-economische indicatoren.

Ondanks een noodzakelijke nuancering van de ISM-cijfers bleek de dagcorrectie op de beurs van Wall Street volgens professor Stefan Duchateau toch van een behoorlijke omvang, alleszins meer dan we de afgelopen twee jaar gewoon waren.

Dit duidt meteen ook op een fundamenteel relatief hoog waarderingsniveau van de Amerikaanse en Europese beurzen, een gegeven waarvan men zich toch dient rekenschap te geven.

De Europese en Amerikaanse aandelenmarkten staan licht boven hun gemiddelde koers/winst-niveau genoteerd. Een dergelijke waardering kan men echter tolereren in een context van blijvend lage rente en verbeterende bedrijfsresultaten. Zoals nu, dus … Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content