In Tokio werd voor een troy ounce goud vanmorgen 1351,20 dollar betaald, of een stijging met 1,10% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York.

Op 9 november bereikte de goudprijs een piek op 1424,60 dollar, om vervolgens in sneltreinvaart weer naar beneden te komen.

Een verzwakking van de dollar op de valutamarkten stak het goud een handje toe. Hiroyuki Kikukawa, general manager research bij IDO Securities Co. in Tokio, is van mening dat het baisse-potentieel bij het goud beperkt is.

Hij ziet stevige steun liggen rond het niveau van 1300 dollar per troy ounce. Bovendien blijft volgens Kikukawa de vraag naar goud erg sterk, vooral vanuit een belangrijke markt als India. In het derde kwartaal steeg de vraag vanuit India met 36%.

In Tokio werd voor een troy ounce goud vanmorgen 1351,20 dollar betaald, of een stijging met 1,10% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York. Op 9 november bereikte de goudprijs een piek op 1424,60 dollar, om vervolgens in sneltreinvaart weer naar beneden te komen. Een verzwakking van de dollar op de valutamarkten stak het goud een handje toe. Hiroyuki Kikukawa, general manager research bij IDO Securities Co. in Tokio, is van mening dat het baisse-potentieel bij het goud beperkt is. Hij ziet stevige steun liggen rond het niveau van 1300 dollar per troy ounce. Bovendien blijft volgens Kikukawa de vraag naar goud erg sterk, vooral vanuit een belangrijke markt als India. In het derde kwartaal steeg de vraag vanuit India met 36%.