Vanmorgen werd er in Melbourne gehandeld aan 1293,15 dollar per troy ounce, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren in New York. Op 22 september werd een piek bereikt op 1296,30 dollar.

Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd. in Sidney, stelt vast dat het goud van elke kans gebruikmaakt om hogere prijsniveaus te gaan verkennen.

Deze week is de goudprijs al met 1,50% gestegen en Heathcote sluit een verdere stijgingsfase zeker niet uit. Hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de kaap van 1300 dollar zal worden doorbroken. De huidige onzekerheid op de financiële markten kan de goudprijs een duwtje in de rug geven.

Vanmorgen werd er in Melbourne gehandeld aan 1293,15 dollar per troy ounce, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren in New York. Op 22 september werd een piek bereikt op 1296,30 dollar. Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd. in Sidney, stelt vast dat het goud van elke kans gebruikmaakt om hogere prijsniveaus te gaan verkennen. Deze week is de goudprijs al met 1,50% gestegen en Heathcote sluit een verdere stijgingsfase zeker niet uit. Hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de kaap van 1300 dollar zal worden doorbroken. De huidige onzekerheid op de financiële markten kan de goudprijs een duwtje in de rug geven.