Een dissonant afgelopen week was volgens ABN Amro de Europese industriële productie die in juli met 1,5% blijkt te zijn gedaald. Gezien de inkoopmanagersindex, die in juli en augustus sterk verbeterde en die een goede maatstaf is voor toekomstige productiestijging, is ook op dat vlak een verbetering ophanden.

De meeste toonaangevende aandelenindices stegen de afgelopen week met 1,5% tot 2,5% ten opzichte van vorige week vrijdag. De Amerikaanse Nasdaq zat onderin die bandbreedte, hoofdzakelijk door een koersdaling van Apple. De presentatie van de Iphone 5C, die aantrekkelijk geprijsd zou worden, blijkt toch nog duurder dan veel van zijn concurrenten.

Een dissonant afgelopen week was volgens ABN Amro de Europese industriële productie die in juli met 1,5% blijkt te zijn gedaald. Gezien de inkoopmanagersindex, die in juli en augustus sterk verbeterde en die een goede maatstaf is voor toekomstige productiestijging, is ook op dat vlak een verbetering ophanden. De meeste toonaangevende aandelenindices stegen de afgelopen week met 1,5% tot 2,5% ten opzichte van vorige week vrijdag. De Amerikaanse Nasdaq zat onderin die bandbreedte, hoofdzakelijk door een koersdaling van Apple. De presentatie van de Iphone 5C, die aantrekkelijk geprijsd zou worden, blijkt toch nog duurder dan veel van zijn concurrenten.