Technisch gezien is de goudprijs nog steeds kwetsbaar voor een verdere correctie. Bob Doll van Nuveen verwacht dat de goudprijs nog verder kan dalen. Volgens Doll zijn er geen factoren die een opleving van de goudprijs laten vermoeden. Zowat alle belangrijke indicatoren staan op slecht nieuws.

De rente vertoont een stijgende trend, de Amerikaanse economie is aan de beterhand en we leven in een omgeving waarin een terugkeer naar het normale als het hoogst streven wordt betracht. Doll is alleen bereid om wat goud als verzekering in zijn portefeuille op te nemen, ook al omdat er geen enkel inflatiegevaar dreigt.

Technisch gezien is de goudprijs nog steeds kwetsbaar voor een verdere correctie. Bob Doll van Nuveen verwacht dat de goudprijs nog verder kan dalen. Volgens Doll zijn er geen factoren die een opleving van de goudprijs laten vermoeden. Zowat alle belangrijke indicatoren staan op slecht nieuws. De rente vertoont een stijgende trend, de Amerikaanse economie is aan de beterhand en we leven in een omgeving waarin een terugkeer naar het normale als het hoogst streven wordt betracht. Doll is alleen bereid om wat goud als verzekering in zijn portefeuille op te nemen, ook al omdat er geen enkel inflatiegevaar dreigt.