De Portugese premier Socrates gaf zijn ontslag nadat het parlement een nieuw besparingsplan weigerde goed te keuren. Zijn land dreigt nu met een begrotingscrisis te worden geconfronteerd.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore 1439,53 dollar, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De zilverprijs nadert het niveau van 37,50 dollar.

Mark Pervan, head of commodity research bij ANZ Banking Group Corporation, is van mening dat alle factoren aanwezig zijn die een verdere prijsstijging bij de edelmetalen kunnen ondersteunen.

De Portugese premier Socrates gaf zijn ontslag nadat het parlement een nieuw besparingsplan weigerde goed te keuren. Zijn land dreigt nu met een begrotingscrisis te worden geconfronteerd. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore 1439,53 dollar, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De zilverprijs nadert het niveau van 37,50 dollar. Mark Pervan, head of commodity research bij ANZ Banking Group Corporation, is van mening dat alle factoren aanwezig zijn die een verdere prijsstijging bij de edelmetalen kunnen ondersteunen.