De goudprijs heeft dan ook nieuwe recordkoersen in de vingers, zo meent Hussein Allidina van Morgan Stanley. Elke correctie in de goudprijs biedt volgens Allidina nieuwe koopkansen.

Hij sluit niet uit dat de Amerikaanse centrale bank gaat teleurstellen met haar aankondiging van een verdere verruiming van de monetaire politiek. Woensdag weten we daarover meer.

De schattingen over de volgende ruimte van de monetaire politiek lopen uiteen van 1000 miljard dollar door Bank of America-Merrill Lynch tot 2000 miljard dollar bij Goldman Sachs Group Inc. Waarschijnlijk zal er worden gestart vanaf 500 miljard dollar.

De goudprijs heeft dan ook nieuwe recordkoersen in de vingers, zo meent Hussein Allidina van Morgan Stanley. Elke correctie in de goudprijs biedt volgens Allidina nieuwe koopkansen. Hij sluit niet uit dat de Amerikaanse centrale bank gaat teleurstellen met haar aankondiging van een verdere verruiming van de monetaire politiek. Woensdag weten we daarover meer. De schattingen over de volgende ruimte van de monetaire politiek lopen uiteen van 1000 miljard dollar door Bank of America-Merrill Lynch tot 2000 miljard dollar bij Goldman Sachs Group Inc. Waarschijnlijk zal er worden gestart vanaf 500 miljard dollar.