Vorige week is de goudprijs opnieuw teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar. Het gedrag van de beurzen maakt de beleggers overmoedig, ze geloven dat de beurs van Wall Street het ook zonder de Amerikaanse centrale bank zal kunnen redden.

We leven namelijk in de beste van alle wereld, de economie in de Verenigde Staten doet het goed en de werkloosheid zal stelselmatig blijven draaien. De beleggers maken hier echter een ernstige vergissing, ze denken dat ze het goud niet meer nodig hebben.

SocGen verwacht dan ook een verdere daling van de goudprijs, waarbij na het doorbreken van een belangrijk technisch steunniveau op 1275 dollar vorige week de volgende afspraak wacht op 1233 dollar.

Vorige week is de goudprijs opnieuw teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar. Het gedrag van de beurzen maakt de beleggers overmoedig, ze geloven dat de beurs van Wall Street het ook zonder de Amerikaanse centrale bank zal kunnen redden. We leven namelijk in de beste van alle wereld, de economie in de Verenigde Staten doet het goed en de werkloosheid zal stelselmatig blijven draaien. De beleggers maken hier echter een ernstige vergissing, ze denken dat ze het goud niet meer nodig hebben. SocGen verwacht dan ook een verdere daling van de goudprijs, waarbij na het doorbreken van een belangrijk technisch steunniveau op 1275 dollar vorige week de volgende afspraak wacht op 1233 dollar.