In de Verenigde Staten is er een opvallende toename van de vraag naar goud als alternatieve belegging merkbaar. Het ziet er namelijk naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente geruime tijd laag gaat houden.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoul 1417,40 dollar, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York. Gisteren bereikte de goudprijs een piek op 1422,90 dollar.

Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat de onderliggende fundamentals bij het goud positief blijven. Er vloeit nog steeds nieuw geld naar de goudmarkt, wat de prijs blijft ondersteunen.

In de Verenigde Staten is er een opvallende toename van de vraag naar goud als alternatieve belegging merkbaar. Het ziet er namelijk naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente geruime tijd laag gaat houden. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoul 1417,40 dollar, of een stijging met 0,20% ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York. Gisteren bereikte de goudprijs een piek op 1422,90 dollar. Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat de onderliggende fundamentals bij het goud positief blijven. Er vloeit nog steeds nieuw geld naar de goudmarkt, wat de prijs blijft ondersteunen.