Daarmee belanden de goudmijnen in een steeds moeilijkere positie. De marginale productieprijs voor een troy ounce goud bedraagt momenteel tussen 1250 en 1300 dollar. Inclusief de investeringskosten mag er worden gedacht aan ongeveer 1300 dollar per troy ounce.

Bovendien kom de marginale cashkost van 1125 dollar langzaam maar zeker in he vizier. Wanneer laatstgenoemd niveau naar beneden wordt doorbroken, kunnen we een golf van faillisementen in de goudmijnsector verwachten. In Afrika is in sommige mijngebieden al grote sociale onrust ontstaan.

Daarmee belanden de goudmijnen in een steeds moeilijkere positie. De marginale productieprijs voor een troy ounce goud bedraagt momenteel tussen 1250 en 1300 dollar. Inclusief de investeringskosten mag er worden gedacht aan ongeveer 1300 dollar per troy ounce. Bovendien kom de marginale cashkost van 1125 dollar langzaam maar zeker in he vizier. Wanneer laatstgenoemd niveau naar beneden wordt doorbroken, kunnen we een golf van faillisementen in de goudmijnsector verwachten. In Afrika is in sommige mijngebieden al grote sociale onrust ontstaan.