Opvallend is dat goudprijs steeg, terwijl de koers van Bitcoin ongeveer ter plaatse bleef trappelen. Zelfs het opflakkeren van de onrust in Turkije en Argentinië slaagde er niet in om de prijs voor Bitcoin in beweging te brengen. Dat betekent dat de beleggers opnieuw naar de vertrouwde vluchtheuvel van het goud grijpen.

Het volstaat dat één van de landen in de problemen het bankroet moet aanvragen om de goudprijs helemaal door het plafond te jagen. Bovendien kan de Bank of Japan meer economische steunmaatregelen aankondigen, waardoor de goudprijs helemaal door het plafond kan vliegen.

Opvallend is dat goudprijs steeg, terwijl de koers van Bitcoin ongeveer ter plaatse bleef trappelen. Zelfs het opflakkeren van de onrust in Turkije en Argentinië slaagde er niet in om de prijs voor Bitcoin in beweging te brengen. Dat betekent dat de beleggers opnieuw naar de vertrouwde vluchtheuvel van het goud grijpen. Het volstaat dat één van de landen in de problemen het bankroet moet aanvragen om de goudprijs helemaal door het plafond te jagen. Bovendien kan de Bank of Japan meer economische steunmaatregelen aankondigen, waardoor de goudprijs helemaal door het plafond kan vliegen.