De goudprijs is teruggevallen tot een dieptepunt op 1385 dollar, om zich vervolgens te herpakken tot weer iets meer dan 1400 dollar. Een duidelijke reden voor de koersval bij het goud is er op het eerste gezicht evenwel niet.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het economisch gegeven. Volgens de vorige week gepubliceerde cijfers in verband met de industriële output is de kans zeker aanwezig dat de Europese economie tijdens de tweede helft van het jaar een herstel kan optekenen. Chris Williamson, chief economist bij Markit Economics, gaf die industriële output aan de economie niet verder terugvalt.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg zal het Europees BBP in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw krimpen, alvorens later dit jaar weer met groei kan worden aangeknoopt. Het weer oplaaien van de schuldencrisis kan het economisch herstel echter afremmen.

De goudprijs is teruggevallen tot een dieptepunt op 1385 dollar, om zich vervolgens te herpakken tot weer iets meer dan 1400 dollar. Een duidelijke reden voor de koersval bij het goud is er op het eerste gezicht evenwel niet. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het economisch gegeven. Volgens de vorige week gepubliceerde cijfers in verband met de industriële output is de kans zeker aanwezig dat de Europese economie tijdens de tweede helft van het jaar een herstel kan optekenen. Chris Williamson, chief economist bij Markit Economics, gaf die industriële output aan de economie niet verder terugvalt. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg zal het Europees BBP in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw krimpen, alvorens later dit jaar weer met groei kan worden aangeknoopt. Het weer oplaaien van de schuldencrisis kan het economisch herstel echter afremmen.