De Amerikaanse Centrale Bank heeft volgens professor Stefan Duchateau een relatief eenvoudige taak in vergelijking met haar Europese tegenvoeter. De ECB gaf recentelijk te kennen dat ze het voornemen koestert om nog voor een geruime tijd een politiek te voeren van zeer lage rentetarieven.

Dit uitgangspunt creëert het perspectief op een verdere verlaging van het plafondtarief van de Centrale bank, al moet hieraan worden toegevoegd dat de vorige verlaging tot 0.5% die op 2 mei wordt doorgevoerd, geen noemenswaardige impact heeft gehad op de interbancaire tarieven.

De Amerikaanse Centrale Bank heeft volgens professor Stefan Duchateau een relatief eenvoudige taak in vergelijking met haar Europese tegenvoeter. De ECB gaf recentelijk te kennen dat ze het voornemen koestert om nog voor een geruime tijd een politiek te voeren van zeer lage rentetarieven. Dit uitgangspunt creëert het perspectief op een verdere verlaging van het plafondtarief van de Centrale bank, al moet hieraan worden toegevoegd dat de vorige verlaging tot 0.5% die op 2 mei wordt doorgevoerd, geen noemenswaardige impact heeft gehad op de interbancaire tarieven.