De goudprijs flirt momenteel met de kaap van 1200 dollar, maar is er tot dusver niet in geslaagd om die te overschrijden. Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan iets minder dan 1195 dollar per troy ounce.

Gavin Wendt, senior resource analyst bij MineLife, is van mening dat de versoepeling van de goudhandel in China de belangstelling voor het edelmetaal alleen maar kan doen toenemen.

Wendt gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de olieprijs doorstijgt tot boven het niveau van 1200 dollar per troy ounce. Hij gelooft bovendien in fors hogere prijzen. 1300 dollar zou tegen het einde van dit jaar opnieuw haalbaar moeten zijn.

De goudprijs flirt momenteel met de kaap van 1200 dollar, maar is er tot dusver niet in geslaagd om die te overschrijden. Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan iets minder dan 1195 dollar per troy ounce. Gavin Wendt, senior resource analyst bij MineLife, is van mening dat de versoepeling van de goudhandel in China de belangstelling voor het edelmetaal alleen maar kan doen toenemen. Wendt gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de olieprijs doorstijgt tot boven het niveau van 1200 dollar per troy ounce. Hij gelooft bovendien in fors hogere prijzen. 1300 dollar zou tegen het einde van dit jaar opnieuw haalbaar moeten zijn.