Toch is het een onmiskenbaar feit dat de beweeglijkheid in de koersbewegingen een stuk minder groot is dan enkele dagen geleden het geval was. Het goud is eens te meer zwak gestemd, de goudprijs flirt met de kaap van 1200 dollar.

Er wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nogal eens vaak gezegd dat een stijgende rente slecht is voor de aandelenmarkten.

Daar zit zeker, als we de geschiedenis analyseren, een grond van waarheid in. Maar we staan nog steeds op zo lage niveaus dat de impact zeker minder zal zijn.

Meer nog, een licht stijgende rente kan ook geïnterpreteerd worden als een normalistaie van de toestand, wat toch bezwaarlijk slecht kan worden genoemd.

Ten slotte zal de cash ergens naartoe moeten vloeien, en als we de bewegingen van de afgelopen dagen observeren is het precies niet naar goud, obligaties of groeimarkten.

Dan blijven aandelen misschien als default over en kunnen ze profiteren van de zwakte in andere active. Het klinkt misschien contra intuitief, maar er zijn al vreemdere dingen gebeurd.

Toch is het een onmiskenbaar feit dat de beweeglijkheid in de koersbewegingen een stuk minder groot is dan enkele dagen geleden het geval was. Het goud is eens te meer zwak gestemd, de goudprijs flirt met de kaap van 1200 dollar. Er wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nogal eens vaak gezegd dat een stijgende rente slecht is voor de aandelenmarkten. Daar zit zeker, als we de geschiedenis analyseren, een grond van waarheid in. Maar we staan nog steeds op zo lage niveaus dat de impact zeker minder zal zijn. Meer nog, een licht stijgende rente kan ook geïnterpreteerd worden als een normalistaie van de toestand, wat toch bezwaarlijk slecht kan worden genoemd. Ten slotte zal de cash ergens naartoe moeten vloeien, en als we de bewegingen van de afgelopen dagen observeren is het precies niet naar goud, obligaties of groeimarkten. Dan blijven aandelen misschien als default over en kunnen ze profiteren van de zwakte in andere active. Het klinkt misschien contra intuitief, maar er zijn al vreemdere dingen gebeurd.