In Europa zou het BBP dit jaar met 1,90% kunnen groeien, op voorwaarde dat een aantal hordes met succes genomen kunnen worden. Hoofd investment strategie bij BNP Paribas Philippe Gijsels merkt op dat de investeringsplannen inmiddels al op tafel liggen.

Die kunnen zich vrij snel vertalen in daadwerkelijke investeringen. Maar de kredietverstrekking aan de privé-sector dreigt een probleem te blijven. Daarnaast is ook nog de sterkere euro een remmende factor, evenals het mogelijk uitblijven van meer stimulerende maatregelen van de kant van de Europese Centrale Bank.

In Europa zou het BBP dit jaar met 1,90% kunnen groeien, op voorwaarde dat een aantal hordes met succes genomen kunnen worden. Hoofd investment strategie bij BNP Paribas Philippe Gijsels merkt op dat de investeringsplannen inmiddels al op tafel liggen. Die kunnen zich vrij snel vertalen in daadwerkelijke investeringen. Maar de kredietverstrekking aan de privé-sector dreigt een probleem te blijven. Daarnaast is ook nog de sterkere euro een remmende factor, evenals het mogelijk uitblijven van meer stimulerende maatregelen van de kant van de Europese Centrale Bank.