Daarmee heeft de goudprijs een gevaarlijke grens bereikt, analisten spraken zelfs van een 'Major Tailspin'. Gisteren viel de goudprijs in de loop van de sessie zelfs even terug onder het niveau van 1550 dollar en daarmee werd een belangrijk technisch verkoopsignaal gegeven.

Technisch is het plaatje nu vrij duidelijk. Ofwel volgt er een snel herstel, ofwel zakt de goudprijs helemaal door de vloer. Een slot onder 1550 dollar per troy ounce zou de beren vrij spel geven, het einde van de rit kan dan een heel eind over de huidige niveaus liggen.

Daarmee heeft de goudprijs een gevaarlijke grens bereikt, analisten spraken zelfs van een 'Major Tailspin'. Gisteren viel de goudprijs in de loop van de sessie zelfs even terug onder het niveau van 1550 dollar en daarmee werd een belangrijk technisch verkoopsignaal gegeven. Technisch is het plaatje nu vrij duidelijk. Ofwel volgt er een snel herstel, ofwel zakt de goudprijs helemaal door de vloer. Een slot onder 1550 dollar per troy ounce zou de beren vrij spel geven, het einde van de rit kan dan een heel eind over de huidige niveaus liggen.