Verschillende regio's dreigen met deflatie geconfronteerd te worden, waarbij de overheden hun uiterst best moeten doen om wat inflatie te krijgen. Het beste voorbeeld daarvan is Japan, dat eindelijk komaf wilt maken met een tijdperk van deflatie en nu mikt op ongeveer 2% inflatie.

Volgens Durden valt de afloop van wat zich nu afspeelt moeilijk te voorspellen, hij sluit niet uit dat we op weg zijn naar een nieuw monetair systeem waar een nieuw valutamandje de dollar als reservemunt zal vervangen. De goudprijs dreigt in die context klem te raken in een inflatoir deflatiescenario.

Verschillende regio's dreigen met deflatie geconfronteerd te worden, waarbij de overheden hun uiterst best moeten doen om wat inflatie te krijgen. Het beste voorbeeld daarvan is Japan, dat eindelijk komaf wilt maken met een tijdperk van deflatie en nu mikt op ongeveer 2% inflatie. Volgens Durden valt de afloop van wat zich nu afspeelt moeilijk te voorspellen, hij sluit niet uit dat we op weg zijn naar een nieuw monetair systeem waar een nieuw valutamandje de dollar als reservemunt zal vervangen. De goudprijs dreigt in die context klem te raken in een inflatoir deflatiescenario.