De meest opvallende beweging valt plaats bij het goud, de goudprijs dreigt terug te vallen onder de steun op 1280 dollar. Uiteraard gaat er ook veel aandacht uit naar de situatie in Zuid-Europa.

Of een volgende economische terugval de Zuid-Europese landen niet opnieuw naar af zal duwen, blijft volgens professor Stefan Duchateau een open vraag, die momenteel echter niet om een dringend antwoord roept.

De economische groei herstelt immers gradueel waardoor er opnieuw wat tijd kan worden gewonnen om een verdere verbetering van de economische omgeving door te voeren en wellicht ook al wat ruimte laat voor de nodige sociale correcties.

De lakmoestest voor de bovenstaande redenering houdt in dat we testen hoe de lopende rekening van deze landen is geëvolueerd. Indien de efficiëntiegraad van deze landen inderdaad is verbeterd, dan moet deze aanleiding vormen tot een verbetering van de uitvoer en een afname van de import (en dit laatste niet enkel als gevolg van de afname van de koopkracht door de opgelegde besparingen!). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De meest opvallende beweging valt plaats bij het goud, de goudprijs dreigt terug te vallen onder de steun op 1280 dollar. Uiteraard gaat er ook veel aandacht uit naar de situatie in Zuid-Europa. Of een volgende economische terugval de Zuid-Europese landen niet opnieuw naar af zal duwen, blijft volgens professor Stefan Duchateau een open vraag, die momenteel echter niet om een dringend antwoord roept. De economische groei herstelt immers gradueel waardoor er opnieuw wat tijd kan worden gewonnen om een verdere verbetering van de economische omgeving door te voeren en wellicht ook al wat ruimte laat voor de nodige sociale correcties. De lakmoestest voor de bovenstaande redenering houdt in dat we testen hoe de lopende rekening van deze landen is geëvolueerd. Indien de efficiëntiegraad van deze landen inderdaad is verbeterd, dan moet deze aanleiding vormen tot een verbetering van de uitvoer en een afname van de import (en dit laatste niet enkel als gevolg van de afname van de koopkracht door de opgelegde besparingen!). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.