Daardoor is er minder vraag naar goud als veilige vluchthaven. Overigens werden ook andere edelmetalen als zilver, platina, palladium enzovoort in de afgelopen dagen goedkoper.

Vanmorgen werd in Seoul 1367,53 dollar voor een troy ounce betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Deze week is de goudprijs al met 3,70% is gedaald.

David Lennox, resource analist bij Fat Prophets, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen zwak zal blijven. Momenteel zijn er geen factoren die een forse stijging laten vermoeden.

Daardoor is er minder vraag naar goud als veilige vluchthaven. Overigens werden ook andere edelmetalen als zilver, platina, palladium enzovoort in de afgelopen dagen goedkoper. Vanmorgen werd in Seoul 1367,53 dollar voor een troy ounce betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Deze week is de goudprijs al met 3,70% is gedaald. David Lennox, resource analist bij Fat Prophets, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen zwak zal blijven. Momenteel zijn er geen factoren die een forse stijging laten vermoeden.