Gisteren steeg de goudprijs tot het hoogste niveau voor de afgelopen zes weken, waarbij op een bepaald moment zelfs 1137 dollar voor een troy ounce goud werd betaald.

In Singapore viel de goudprijs vanmorgen terug tot iets meer dan 1130 dollar. Op de valutamarkten verzwakte de dollar tegenover de euro, na gisteren een nieuwe piek voor de afgelopen negen maanden te hebben laten optekenen.

Het herstel van de euro heeft te maken met de verwachting dat er uiteindelijk toch een oplossing voor Griekenland gaat worden gevonden. Daardoor kan de rust rond d euro terugkeren.

Li Ning van China International Futures verwijst naar de evolutie op de kopermarkt, waar de beleggers short-posities op koper beginnen in te nemen. De markt is er van overtuigd dat de recente stijging van de koperprijs in reactie op de aardbeving in China overdreven was.

Gisteren steeg de goudprijs tot het hoogste niveau voor de afgelopen zes weken, waarbij op een bepaald moment zelfs 1137 dollar voor een troy ounce goud werd betaald. In Singapore viel de goudprijs vanmorgen terug tot iets meer dan 1130 dollar. Op de valutamarkten verzwakte de dollar tegenover de euro, na gisteren een nieuwe piek voor de afgelopen negen maanden te hebben laten optekenen. Het herstel van de euro heeft te maken met de verwachting dat er uiteindelijk toch een oplossing voor Griekenland gaat worden gevonden. Daardoor kan de rust rond d euro terugkeren. Li Ning van China International Futures verwijst naar de evolutie op de kopermarkt, waar de beleggers short-posities op koper beginnen in te nemen. De markt is er van overtuigd dat de recente stijging van de koperprijs in reactie op de aardbeving in China overdreven was.