Vrijdagavond werd voor een troy ounce goud nog 1246,50 dollar betaald, of een daling met 4,40 dollar of 0,40% ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Op weekbasis bedroeg het verlies eveneens 0,40%.

Dit jaar is de goudprijs niettemin al met 14% gestegen. Frank Lesh, trader bij FuturePath Trading in Chicago, is van mening dat de fear factor momenteel ontbreekt om het goud naar nieuwe hoogtepunten te sturen.

De beurskoersen zijn opnieuw gestabiliseerd en de opleving van de Europese begrotingscrisis heeft maar één dag geduurd. Daardoor worden heel wat short-posities gesloten.

Lesh gelooft echter niet in een forse correctie van de goudprijs, daarvoor blijft het algemeen klimaat te onzeker. Deutsche Bank gelooft dat de goudprijs opnieuw kan gaan stijgen wanneer de deflatiescenario opnieuw toeneemt. Dat kan sneller dan verwacht gebeuren.

Vrijdagavond werd voor een troy ounce goud nog 1246,50 dollar betaald, of een daling met 4,40 dollar of 0,40% ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Op weekbasis bedroeg het verlies eveneens 0,40%. Dit jaar is de goudprijs niettemin al met 14% gestegen. Frank Lesh, trader bij FuturePath Trading in Chicago, is van mening dat de fear factor momenteel ontbreekt om het goud naar nieuwe hoogtepunten te sturen. De beurskoersen zijn opnieuw gestabiliseerd en de opleving van de Europese begrotingscrisis heeft maar één dag geduurd. Daardoor worden heel wat short-posities gesloten. Lesh gelooft echter niet in een forse correctie van de goudprijs, daarvoor blijft het algemeen klimaat te onzeker. Deutsche Bank gelooft dat de goudprijs opnieuw kan gaan stijgen wanneer de deflatiescenario opnieuw toeneemt. Dat kan sneller dan verwacht gebeuren.