De Portugese premier Jose Socrates stak zijn enthousiasme gisteren na afloop van de veiling niet onder stoelen of banken. Volgens Socrates heeft zijn land geen behoefte aan externe hulp.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1386,90 dollar betaald, nadat gisteren op 1389,03 dollar het hoogste niveau sinds 4 januari werd bereikt. De palladiumprijs bereikte het hoogste niveau sinds maart 2001.

David Lennox, in Sydney resource analyst bij Fat Prophets, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen kan blijven consolideren. Zo kan de basis van een nieuwe stijgingsfase gelegd worden.

De Portugese premier Jose Socrates stak zijn enthousiasme gisteren na afloop van de veiling niet onder stoelen of banken. Volgens Socrates heeft zijn land geen behoefte aan externe hulp. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1386,90 dollar betaald, nadat gisteren op 1389,03 dollar het hoogste niveau sinds 4 januari werd bereikt. De palladiumprijs bereikte het hoogste niveau sinds maart 2001. David Lennox, in Sydney resource analyst bij Fat Prophets, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen kan blijven consolideren. Zo kan de basis van een nieuwe stijgingsfase gelegd worden.