Gisteren werd een troy ounce 2,30% duurder tot een piek op 978,50 dollar, wat een nieuwe piek was voor de afgelopen drie maanden. Het was bovendien van 18 maart geleden dat de goudprijs op één dag nog zo sterk was gestegen.

Goud is opnieuw ontdekt als alternatieve belegging, nu het sentiment op de beurzen eerder onzeker lijkt te zijn geworden. Dit jaar is de goudprijs al met 11% gestegen terwijl de dollar index een daling met 3,60% liet optekenen.

Goudhandelaar Toby Hassall verwacht dat de goudprijs verder kan stijgen wanneer de dollar gaat verzwakken en wanneer het sentiment op de beurzen wisselvallig blijft. Hassall verwacht op korte termijn een aanval op het niveau van 1000 dollar per troy ounce.

Technische analisten wijzen op het belang van de weerstand die er ligt op 1007,70 dollar. Wanneer die wordt overwonnen, zou de goudprijs verder kunnen stijgen. Dat niveau kan sneller dan verwacht worden bereikt, want gisteren werd een troy ounce goud in één sessie 22 dollar duurder.

Het was vooral opvallend dat rond het niveau van 960 dollar sterke koopdruk in het goud loskwam. Het is nog niet duidelijk of een deel van de aankopen te maken hadden met het opduiken van Aziatische kopers.

In India staat het seizoen van de feestdagen voor de deur en dat gaat traditioneel gepaard met grote aankopen van goud. Analisten verwachten dat deze Indische aankopen de goudprijs voorbij de kaap van 1000 dollar gaan kunnen duwen.

Gisteren werd een troy ounce 2,30% duurder tot een piek op 978,50 dollar, wat een nieuwe piek was voor de afgelopen drie maanden. Het was bovendien van 18 maart geleden dat de goudprijs op één dag nog zo sterk was gestegen. Goud is opnieuw ontdekt als alternatieve belegging, nu het sentiment op de beurzen eerder onzeker lijkt te zijn geworden. Dit jaar is de goudprijs al met 11% gestegen terwijl de dollar index een daling met 3,60% liet optekenen. Goudhandelaar Toby Hassall verwacht dat de goudprijs verder kan stijgen wanneer de dollar gaat verzwakken en wanneer het sentiment op de beurzen wisselvallig blijft. Hassall verwacht op korte termijn een aanval op het niveau van 1000 dollar per troy ounce. Technische analisten wijzen op het belang van de weerstand die er ligt op 1007,70 dollar. Wanneer die wordt overwonnen, zou de goudprijs verder kunnen stijgen. Dat niveau kan sneller dan verwacht worden bereikt, want gisteren werd een troy ounce goud in één sessie 22 dollar duurder. Het was vooral opvallend dat rond het niveau van 960 dollar sterke koopdruk in het goud loskwam. Het is nog niet duidelijk of een deel van de aankopen te maken hadden met het opduiken van Aziatische kopers. In India staat het seizoen van de feestdagen voor de deur en dat gaat traditioneel gepaard met grote aankopen van goud. Analisten verwachten dat deze Indische aankopen de goudprijs voorbij de kaap van 1000 dollar gaan kunnen duwen.