Citi's FX Technicals Group gaat op basis van technische analyse uit van een eerste koersdoel van 1361 dollar per troy ounce, waarna de goudprijs kan doorstijgen tot 1433 dollar. Opvallend is dat de stijging van de goudprijs ook ditmaal wordt ondersteund door een gelijkaardige beweging bij het zilver.

De zilverprijs beleefde de beste week in zes maanden en lijkt rijp voor verdere prijsstijgingen. Volgens het team van Citigroup zou er opnieuw sprake kunnen zijn van een inverse correlatie tussen aandelen en het goud, precies zoals tijdens de vorige bullmarkt in de jaren 70 het geval was.

Citi's FX Technicals Group gaat op basis van technische analyse uit van een eerste koersdoel van 1361 dollar per troy ounce, waarna de goudprijs kan doorstijgen tot 1433 dollar. Opvallend is dat de stijging van de goudprijs ook ditmaal wordt ondersteund door een gelijkaardige beweging bij het zilver. De zilverprijs beleefde de beste week in zes maanden en lijkt rijp voor verdere prijsstijgingen. Volgens het team van Citigroup zou er opnieuw sprake kunnen zijn van een inverse correlatie tussen aandelen en het goud, precies zoals tijdens de vorige bullmarkt in de jaren 70 het geval was.