De kwetsbaarheid van de groeimarkten gaat volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog een stuk verder dan alleen de kwetsbaarheid voor de Amerikaanse tapering. Als de investeerders ook nog één voor één hun geld beginnen weg te trekken, komen de munten helemaal onder druk.

Voor de landen in kwestie is dit aan de andere kant goed omdat het hun producten naar het buitenland toe goedkoper maakt. En als een tekort van een land niet meer wordt gefinancierd kan het land geen tekort meer hebben. Doordat de export stijgt en de import daalt, komt de balans in evenwicht.

De kwetsbaarheid van de groeimarkten gaat volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog een stuk verder dan alleen de kwetsbaarheid voor de Amerikaanse tapering. Als de investeerders ook nog één voor één hun geld beginnen weg te trekken, komen de munten helemaal onder druk. Voor de landen in kwestie is dit aan de andere kant goed omdat het hun producten naar het buitenland toe goedkoper maakt. En als een tekort van een land niet meer wordt gefinancierd kan het land geen tekort meer hebben. Doordat de export stijgt en de import daalt, komt de balans in evenwicht.