Voorlopig staat niets echter een verdere stijging van de goudprijs in de weg, de fundamentals onder de goudprijs blijven bijzonder stevig. Uit een rapport van de World Gold Council blijkt overduidelijk dat de Chinese en Indische vraag tijdens het tweede kwartaal buitengewoon hoog bleef.

Tegen het einde van dit jaar dreigt de goudprijs echter tegen een technische weerstand aan te botsen, waardoor een verdere stijging zal afgeremd worden. Met name een versteviging van de koers van de dollar en een stijging van de reële rente in de VS zal de goudprijs afremmen.

Voorlopig staat niets echter een verdere stijging van de goudprijs in de weg, de fundamentals onder de goudprijs blijven bijzonder stevig. Uit een rapport van de World Gold Council blijkt overduidelijk dat de Chinese en Indische vraag tijdens het tweede kwartaal buitengewoon hoog bleef. Tegen het einde van dit jaar dreigt de goudprijs echter tegen een technische weerstand aan te botsen, waardoor een verdere stijging zal afgeremd worden. Met name een versteviging van de koers van de dollar en een stijging van de reële rente in de VS zal de goudprijs afremmen.