De goudprijs botst namelijk op de formidabele weerstand van 1800 dollar. Kendall gelooft dat deze weerstand alleen kan worden opgerold wanneer een sterkere vraag vanuit Azië gecombineerd wordt nieuwe obligatie-aankopen door de FED zodra Operation Twist is afgelopen.

China en India goed voor 45% van de wereldwijde goudconsumptie

China en India zijn goed voor 45% van de wereldwijde goudconsumptie, dit op basis van de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

De verkopen in beide landen zijn namelijk vertraagd als gevolg van de economische terugval, waarbij de vrees bestaat dat het seizoen van de religieuze en trouwfeesten in India niet zal volstaan om de goudprijs omhoog te duwen.

Diwali, of het feest van het licht, is nog maar twee weken verwijderd en dus verwacht Kendall dat de vraag naar goud weldra zal opdrogen. Wanneer de kaap van 1800 dollar niet snel wordt doorbroken, zou het wel eens geruime tijd kunnen duren alvorens deze weerstand wordt opgerold.

De goudprijs botst namelijk op de formidabele weerstand van 1800 dollar. Kendall gelooft dat deze weerstand alleen kan worden opgerold wanneer een sterkere vraag vanuit Azië gecombineerd wordt nieuwe obligatie-aankopen door de FED zodra Operation Twist is afgelopen.China en India goed voor 45% van de wereldwijde goudconsumptie China en India zijn goed voor 45% van de wereldwijde goudconsumptie, dit op basis van de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar. De verkopen in beide landen zijn namelijk vertraagd als gevolg van de economische terugval, waarbij de vrees bestaat dat het seizoen van de religieuze en trouwfeesten in India niet zal volstaan om de goudprijs omhoog te duwen. Diwali, of het feest van het licht, is nog maar twee weken verwijderd en dus verwacht Kendall dat de vraag naar goud weldra zal opdrogen. Wanneer de kaap van 1800 dollar niet snel wordt doorbroken, zou het wel eens geruime tijd kunnen duren alvorens deze weerstand wordt opgerold.