Vanmorgen werd er in Seoel gehandeld aan 1291,85 dollar per troy ounce, of een daling met 2,50 dollar (0,20%) tegenover het slotniveau van gisterenavond in New York.

Gisteren bereikte de goudprijs een nieuw recordniveau van 1300,15 dollar. Hwang Il Doo, senior trader in Seoul bij Korea Exchange Bank Futures Co, is van mening dat een rustfase niet ongelegen komt.

Sommige analisten geloven in een forse reactie voor de goudprijs, maar Doo gelooft niet in dit scenario. Hij stelt vast dat de ondertoon op de markt zo sterk is dat de goudprijs gewoon verder kan stijgen.

Vanmorgen werd er in Seoel gehandeld aan 1291,85 dollar per troy ounce, of een daling met 2,50 dollar (0,20%) tegenover het slotniveau van gisterenavond in New York. Gisteren bereikte de goudprijs een nieuw recordniveau van 1300,15 dollar. Hwang Il Doo, senior trader in Seoul bij Korea Exchange Bank Futures Co, is van mening dat een rustfase niet ongelegen komt. Sommige analisten geloven in een forse reactie voor de goudprijs, maar Doo gelooft niet in dit scenario. Hij stelt vast dat de ondertoon op de markt zo sterk is dat de goudprijs gewoon verder kan stijgen.