Vanmiddag is het uitkijken naar de moeder van alle economische rapporten, het US job report. Dat wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas zoals altijd een moeilijk te interpreteren verhaal. Als het cijfer te zwak is kan men zich zorgen gaan maken over de gang van zaken in 's werelds grootste economie.

Als het te sterk is dat de FED eerder dan verwacht op de rem gaat staan. Het is dus zoals zo vaak weer eerder een kwestie van interpretative en meer dan eerder wat anders een opportuniteit om de sterkte van de markt te testen.

We komen trouwens uit een omgeving waar slecht economisch nieuws goed was voor de markten (meer QE) en goed nieuws slecht (minder QE).

Ben Bernanke probeert zeer geleidelijk aan de mindset te draaien naar goed is goed en slecht is slecht. Dus als we de markt zouden zien omhoog gaan op een sterk cijfers zou dit aangeven dat we zachtjesaan in die richting aan het bewegen zijn.

Hetzelfde zou gelden als de markt dealt op een slecht cijfer. Alhoewel de meeste marktspelers waarschijnlijk het eerste scenario zullen verkiezen.

Vanmiddag is het uitkijken naar de moeder van alle economische rapporten, het US job report. Dat wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas zoals altijd een moeilijk te interpreteren verhaal. Als het cijfer te zwak is kan men zich zorgen gaan maken over de gang van zaken in 's werelds grootste economie. Als het te sterk is dat de FED eerder dan verwacht op de rem gaat staan. Het is dus zoals zo vaak weer eerder een kwestie van interpretative en meer dan eerder wat anders een opportuniteit om de sterkte van de markt te testen. We komen trouwens uit een omgeving waar slecht economisch nieuws goed was voor de markten (meer QE) en goed nieuws slecht (minder QE). Ben Bernanke probeert zeer geleidelijk aan de mindset te draaien naar goed is goed en slecht is slecht. Dus als we de markt zouden zien omhoog gaan op een sterk cijfers zou dit aangeven dat we zachtjesaan in die richting aan het bewegen zijn. Hetzelfde zou gelden als de markt dealt op een slecht cijfer. Alhoewel de meeste marktspelers waarschijnlijk het eerste scenario zullen verkiezen.