Vanmorgen werd er in Seoul gehandeld aan 1388,55 dollar per troy ounce, nadat het goud er eerder niet in slaagde om vaste voet aan de grond te houden boven het niveau van 1400 dollar.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, ziet weinig gevaar op een forse correctie in de goudprijs. Hij is van mening dat de edelmetalen nog steeds als een veilige vluchtheuvel worden beschouwd.

Dat zal zo blijven totdat de huidige onzekerheden zijn verdwenen. Er is namelijk nog steeds heel wat onzekerheid omtrent de economische opleving in de VS en omtrent de Europese begrotingscrisis.

Vanmorgen werd er in Seoul gehandeld aan 1388,55 dollar per troy ounce, nadat het goud er eerder niet in slaagde om vaste voet aan de grond te houden boven het niveau van 1400 dollar. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, ziet weinig gevaar op een forse correctie in de goudprijs. Hij is van mening dat de edelmetalen nog steeds als een veilige vluchtheuvel worden beschouwd. Dat zal zo blijven totdat de huidige onzekerheden zijn verdwenen. Er is namelijk nog steeds heel wat onzekerheid omtrent de economische opleving in de VS en omtrent de Europese begrotingscrisis.