De dollar verzwakte nogmaals ten opzichte van 14 van de belangrijkste 16 munten. Ook andere grondstoffen als koper, zink en olie werden eens te meer goedkoper. De olieprijs is dit jaar al met 32% gestegen.

De Dollar Index, een barometer voor de stand van de dollarkoers ten opzichte van de munten van de zes belangrijkste handelspartners, is dit jaar al met 7,20% gedaald en dat heeft de vlucht richting grondstoffen alleen maar aangewakkerd.

De meeste analisten voorspellen dat de dollarkoers verder gaat verzwakken, dit onder het gewicht van een stijgende werkloosheid en een record qua emissies van Amerikaanse staatsobligaties ter waarde van 4000 miljard dollar in 2009 en 2010.

Stefan Graber, goudanalist bij Credit Suisse Group, is van mening dat de goudprijs tegen bovengeschetste achtergrond alleen maar verder kan stijgen. Zowel particuliere beleggers als centrale banken staan nog aan de koopzijde.

De dollar verzwakte nogmaals ten opzichte van 14 van de belangrijkste 16 munten. Ook andere grondstoffen als koper, zink en olie werden eens te meer goedkoper. De olieprijs is dit jaar al met 32% gestegen. De Dollar Index, een barometer voor de stand van de dollarkoers ten opzichte van de munten van de zes belangrijkste handelspartners, is dit jaar al met 7,20% gedaald en dat heeft de vlucht richting grondstoffen alleen maar aangewakkerd. De meeste analisten voorspellen dat de dollarkoers verder gaat verzwakken, dit onder het gewicht van een stijgende werkloosheid en een record qua emissies van Amerikaanse staatsobligaties ter waarde van 4000 miljard dollar in 2009 en 2010. Stefan Graber, goudanalist bij Credit Suisse Group, is van mening dat de goudprijs tegen bovengeschetste achtergrond alleen maar verder kan stijgen. Zowel particuliere beleggers als centrale banken staan nog aan de koopzijde.