De vraag naar goud is vorige week opnieuw toegenomen nadat Fitch vrijdag de kredietrating voor Griekenland opnieuw verlaagde. Daaruit blijkt dat de Europese begrotingscrisis nog altijd verder woekert.

Anderzijds is de koperprijs vanmorgen gestegen tot 9687 dollar per ton. Op de London Metal Exchange bereikte de koperprijs op 4 januari op 9754 dollar een piekkoers.

Ook andere basismetalen zoals nikkel en aluminium werden vanmorgen duurder, dit vanwege een verwachte sterke vraag in de komende maanden. De rubberprijs steeg vanmorgen met 1,40%, het was al de vierde dag op rij dat de rubbeprijs was gestegen.

De vraag naar goud is vorige week opnieuw toegenomen nadat Fitch vrijdag de kredietrating voor Griekenland opnieuw verlaagde. Daaruit blijkt dat de Europese begrotingscrisis nog altijd verder woekert. Anderzijds is de koperprijs vanmorgen gestegen tot 9687 dollar per ton. Op de London Metal Exchange bereikte de koperprijs op 4 januari op 9754 dollar een piekkoers. Ook andere basismetalen zoals nikkel en aluminium werden vanmorgen duurder, dit vanwege een verwachte sterke vraag in de komende maanden. De rubberprijs steeg vanmorgen met 1,40%, het was al de vierde dag op rij dat de rubbeprijs was gestegen.