Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1364,18 dollar betaald, of ongeveer hetzelfde niveau als gisteren. De platinaprijs steeg anderzijds, de zilverprijs bleef stabiel.

Op de valutamarkten gebeurt er niet zo heel veel, zodat vanuit die hoek geen impulsen komen. Gisteren werd in de Verenigde Staten vanwege Martin Luther King Day niet gehandeld.

Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat de fysieke vraag naar goud goed blijft. Elke correctie in de goudprijs lokt meteen nieuwe kopers.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1364,18 dollar betaald, of ongeveer hetzelfde niveau als gisteren. De platinaprijs steeg anderzijds, de zilverprijs bleef stabiel. Op de valutamarkten gebeurt er niet zo heel veel, zodat vanuit die hoek geen impulsen komen. Gisteren werd in de Verenigde Staten vanwege Martin Luther King Day niet gehandeld. Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat de fysieke vraag naar goud goed blijft. Elke correctie in de goudprijs lokt meteen nieuwe kopers.