Vrijdag verloor de goudprijs bijna 2% en dat was de sterkste daling sinds 4 februari. Twee factoren waren verantwoordelijk voor de lagere goudprijs: een afbrokkeling van de dollarkoers en de Indische renteverhoging.

De Reserve Bank of India verhoogde afgelopen vrijdag onverwacht haar basisrente en dat kan de voorbode vormen van nog meer renteverhogingen. Daarbij wordt met name naar China gekeken.

Anderzijds steeg de koers van de dollar als gevolg van de toegenomen onzekerheid rond een oplossing voor Griekenland. Die onzekerheid woog op de koers van de euro.

Volgens goudhandelaren bouwden hedge-und managers en grote beleggers hun long posities in goud af. Toch staan er nog steeds veel meer long dan short posities open, hetgeen aangeeft dat de beleggers op langere termijn toch een verdere stijging van de goudprijs verwachten.

Vrijdag verloor de goudprijs bijna 2% en dat was de sterkste daling sinds 4 februari. Twee factoren waren verantwoordelijk voor de lagere goudprijs: een afbrokkeling van de dollarkoers en de Indische renteverhoging. De Reserve Bank of India verhoogde afgelopen vrijdag onverwacht haar basisrente en dat kan de voorbode vormen van nog meer renteverhogingen. Daarbij wordt met name naar China gekeken. Anderzijds steeg de koers van de dollar als gevolg van de toegenomen onzekerheid rond een oplossing voor Griekenland. Die onzekerheid woog op de koers van de euro. Volgens goudhandelaren bouwden hedge-und managers en grote beleggers hun long posities in goud af. Toch staan er nog steeds veel meer long dan short posities open, hetgeen aangeeft dat de beleggers op langere termijn toch een verdere stijging van de goudprijs verwachten.