Die crisis kan uitwaaieren van Ierland naar Portugal en Spanje, waardoor de koers van de euro kan verzwakken tegenover de dollar. De interesse voor goud als alternatieve belegging kan zodoende afnemen.

Vanmorgen werd in Melbourne voor een troy ounce goud 1371,70 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1373,90 dollar gisterenavond. Op weekbasis is de goudprijs met 1,60% gestegen.

Darren Heathcote, head trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, verwacht dat de euro verder kan verzwakken zolang de Europese begrotingscrisis blijft voortwoekeren en dat is geen positieve evolutie voor het goud.

Die crisis kan uitwaaieren van Ierland naar Portugal en Spanje, waardoor de koers van de euro kan verzwakken tegenover de dollar. De interesse voor goud als alternatieve belegging kan zodoende afnemen. Vanmorgen werd in Melbourne voor een troy ounce goud 1371,70 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1373,90 dollar gisterenavond. Op weekbasis is de goudprijs met 1,60% gestegen. Darren Heathcote, head trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, verwacht dat de euro verder kan verzwakken zolang de Europese begrotingscrisis blijft voortwoekeren en dat is geen positieve evolutie voor het goud.