De goudprijs wordt ondersteund door de speculatie dat de vraag naar het edelmetaal zal aantrekken als gevolg van de verwachting dat het herstel van de Amerikaanse economie gaat vertragen.

Park Jong Beom, broker bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoul, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen alleen maar kan gaan stijgen.

Hij denkt dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de vorige recordprijs van 1265, 30 dollar zal worden doorbroken.

Dit jaar is de goudprijs al met 9,40% gestegen. Park schat de kans relatief groot in dat het goud vanavond na afloop van de FED-meeting opnieuw duurder gaat worden.

De goudprijs wordt ondersteund door de speculatie dat de vraag naar het edelmetaal zal aantrekken als gevolg van de verwachting dat het herstel van de Amerikaanse economie gaat vertragen. Park Jong Beom, broker bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoul, is van mening dat de goudprijs in de komende dagen alleen maar kan gaan stijgen. Hij denkt dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de vorige recordprijs van 1265, 30 dollar zal worden doorbroken. Dit jaar is de goudprijs al met 9,40% gestegen. Park schat de kans relatief groot in dat het goud vanavond na afloop van de FED-meeting opnieuw duurder gaat worden.