De zilverprijs doet het relatief gezien nog beter en bereikte het hoogste prijsniveau sinds maart 2008. Op de valutamarkten bereikte de dollar een dieptepunt voor de afgelopen vijf maanden tegenover de euro.

De goudprijs reageerde in de afgelopen dagen op de zwakte van de dollar. De exchange-traded fondsen of ETF's die in goud beleggen, bereikten deze maand een nieuw recordniveau. Op jaarbasis hebben ze hun goudvoorraden met 16% aangevuld.

Mark O'Byrne, executive director bij brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat de beleggers zich nog steeds zorgen maken over het Europees financieel systeem en over de begrotingscrisis. Dat verklaart volgens hem de vlucht richting goud.

De zilverprijs doet het relatief gezien nog beter en bereikte het hoogste prijsniveau sinds maart 2008. Op de valutamarkten bereikte de dollar een dieptepunt voor de afgelopen vijf maanden tegenover de euro. De goudprijs reageerde in de afgelopen dagen op de zwakte van de dollar. De exchange-traded fondsen of ETF's die in goud beleggen, bereikten deze maand een nieuw recordniveau. Op jaarbasis hebben ze hun goudvoorraden met 16% aangevuld. Mark O'Byrne, executive director bij brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat de beleggers zich nog steeds zorgen maken over het Europees financieel systeem en over de begrotingscrisis. Dat verklaart volgens hem de vlucht richting goud.