Voor geen van de huidige problemen lijkt een snelle oplossing in de maak te zijn. De oorlog in Libië gaat gewoon verder, terwijl anderzijds ook de nucleaire ramp in Japan meer en meer uit de hand dreigt te lopen.

In Melbourne werd vanmorgen 1424,88 dollar voor een troy ounce goud betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. Op kwartaalbasis is goud opnieuw duurder geworden.

De stijging blijft weliswaar beperkt tot 0,30%, maar het is wel al het 10de kwartaal op rij dat de goudprijs is gestegen. Dat is de langste periode van stijging voor de afgelopen 30 jaar.

Voor geen van de huidige problemen lijkt een snelle oplossing in de maak te zijn. De oorlog in Libië gaat gewoon verder, terwijl anderzijds ook de nucleaire ramp in Japan meer en meer uit de hand dreigt te lopen. In Melbourne werd vanmorgen 1424,88 dollar voor een troy ounce goud betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. Op kwartaalbasis is goud opnieuw duurder geworden. De stijging blijft weliswaar beperkt tot 0,30%, maar het is wel al het 10de kwartaal op rij dat de goudprijs is gestegen. Dat is de langste periode van stijging voor de afgelopen 30 jaar.